» МР - ангіографія

МР - ангіографія

Магнітно - резонансна ангіографія - це високоінформативний і безпечний метод діагностики, що дозволяє оцінити анатомічні та функціональні особливості кровоносного русла людського організму.

На даний момент у нашому центрі проводять: МР - ангіографію артерій головного мозку, МР - ангіографію вен (синусів) головного мозку та МР – ангіографію артерій шиї.

МР -ангіографія дозволяє виявити такі патологічні зміни:

- аневризми;

- стенози і оклюзії судин;

- судинні мальформації;

- атеросклеротичні зміни

- різні анатомічні варіанти розвитку венозних синусів;

- тромбоз венозних синусів .

 

Найважливішою особливістю МР - ангіографії є можливість візуалізації судин в трьох взаємно перпендикулярних площинах (3D візуалізація), що є оптимальним для оцінки просторового розташування і взаємовідношення судинних структур.

Як правило, МР - ангіографія виконується без застосування контрастного підсилення, але в окремих випадках для кращої візуалізації та деталізації патологічних змін може бути запропоновано внутрішньовенне ведення контрастної речовини. 

Контрастна речовина, яка найчастіше використовується для МРТ досліджень містить металеві елементи ( гадоліній ) і викликає набагато рідше алергічні реакції, на відміну від йодовмісних контрастів, які використовуються при КТ (МСКТ).

Наявність хронічних захворювань нирок вимагає проведення лабораторних аналізів, для проведення МРТ з контрастом.