» Інформація для пацієнта

Інформація для пацієнта

Перед процедурою МРТ, Вам запропонують заповнити інформаційну згоду на обстеження, щоб надати лікарю повну необхідну інформацію, з метою виключення ризиків завдання шкоди Вашому здоров’ю та уникнення дефектів візуалізації.

 

Не забутьте попередити медичний персонал про те, що: 

 

Після того, як Вас запросили на обстеження, потрібно розповісти медичному персоналу свої основні скарги та історію захворювання кількома реченнями, які обдумайте завчасно.

Будьте терплячі – інколи може трапитись так, що Вам доведеться зачекати. Пацієнти, яким термінове медичне втручання може врятувати життя чи значно покращити результат лікування (внутрішньочерепні крововиливи, травми голови, хребта, інсульти) приймаються поза чергою.

 

Проведення обстеження

Пацієнт запрошується до кімнати для досліджень де лягає на спеціальний пересувний стіл який потім плавно переміститься у сканер(магнітно резонансний томограф). Зазвичай пацієнтам пропонують спеціальні навушники для захисту слуху, оскільки під час роботи сканер робить гучні звуки. Зона дослідження визначається за приписом лікаря, який призначив процедуру, або на вимогу пацієнта.

Час процедури в середньому займає від 20 хвилин до 1 години залежно від зони обстеження, при цьому потрібно намагатися лежати нерухомо, тому що від цього залежить якість знімків. Ви можете заздалегідь уточнити тривалість Вашого сканування у працівників центру.

У деяких випадках для кращої візуалізації захворювання може знадобитися внутрішньовенне введення контрастної речовини для більш точного результату. Така процедура зазвичай не супроводжується неприємними відчуттями і не викликає побічних реакцій. При цьому вас заздалегідь проінформують про вартість додаткових послуг.

 

Відчуття під час процедури

Під час процедури пацієнт перебуває в кабіні сам, а лаборант спостерігає за ним через спеціальне вікно. Якщо виникне необхідність, ви можете подати сигнал тривоги, натиснувши спеціальну кнопку або поговорити з лікарем за допомогою переговорного пристрою.

Під час сканування Ви почуєте постукування збоку сканера. Це нормальний шум під час роботи апарату.

Бувають ситуації, коли первісна область дослідження може виявитися недостатньою для якісної діагностики вашого організму, в такому випадку вам буде запропоновано додаткове обстеження.

Незважаючи на те, що більшість людей цілковито спокійні під час дослідження, дехто відчуває певний дискомфорт, перебуваючи всередині сканера. Якщо вам відомо, що Ви не переносите перебування у замкнутому просторі, поговоріть зі своїм лікарем, щоб визначити, яка процедура буде для Вас оптимальною.