» МРТ (Магнітно-резонансна томографія)

МРТ (Магнітно-резонансна томографія)

Субота,12 березня 2016 23:35

Магнітно-резонансна томографія - це безпечний і точний метод діагностики. Перевагами даного методу є відмінна якість візуалізації, можливість отримання зображень в різних площинах і, що найголовніше, відсутність будь-якого негативного впливу на людський організм, в тому числі іонізуючого опромінення.

Пояснюється принцип роботи апарата МРТ у такий спосіб:

- При МРТ діагностиці створюються умови передачі тілом пацієнта ледь помітних радіосигналів (насправді подібні радіосигнали випромінює людський організм постійно, що є свідченням правильного протікання життєвих процесів у людському організмі).

- Далі здійснюється упорядкування отриманих сигналів і концентрація уваги на сигналах, що надходять із обстежуваної області організму за допомого цілком не шкідливого магнітного поля (наприклад, МРТ голови, МРТ колінного суглоба).

- Надчуттєві антени і датчики томографа ловлять радіосигнал, який блискавично обробляється комп'ютером. Таким чином, отримана на моніторі картинка є відображенням розподілених радіосигналів клітин органів людсього організму в різних площинах і співвідношеннях.

- Після обстеження апарат видає серію точних зображень,за допомогою яких досвідчені фахівці здатні зробити точний висновок, щодо наявності або відсутності патології.

 У деяких випадках для кращої візуалізації захворювання може виникати необхідність у внутрішньовенному введенні контрастної речовини для більш точного результату. Завдяки тому, що препарати для контрастування не місять йоду, алергічні реакції практично відстутні. Ці препарати нетоксичні, тому добре переносяться пацієнтами, навіть алергетиками, і не викликають побічних реакцій після введення в організм.